Mettes historie

Mit navn er Mette. Jeg er født i 1972 og bor i Mellerup med mine børn. Jeg er oprindelig uddannet lærer i 1998, men har siden da arbejdet med alle facetter af udsatte menneskers liv. Jeg er desuden uddannet mentor, seksualvejleder, sexolog og parterapeut.

Jeg har arbejdet mange år som speciallærer, både for udsatte unge og handicappede børn, men har altid arbejdet socialpædagogisk ved siden af. Jeg er kommet langt omkring og har set liv, der på trods af massiv modgang er lykkedes. Måske ikke altid i den forstand, vi normalt forventer, men alligevel med en grad af livsglæde og lykke. Jeg har arbejdet med udsatte børn og deres familier, unge med stofmisbrug, domme og kriminalitet, samarbejdet med virksomheder om at skabe job til unge med handicaps, inden for socialpsykiatrien med voksne med massive diagnoser, arbejdet med unge, primært piger, der kæmpede med følgerne efter overgreb….og med børn, som endnu var i det.

Jeg har set og oplevet meget, og på min vej har jeg mødt professionelle, der var villig til at lære fra sig og mennesker, der turde at dele alt det, der gjorde ondt. Dette har givet mig en kæmpe ballast i mit terapeutiske arbejde – jeg er ikke bange for det mørke, det svært forståelige eller det smertefulde, jeg ved, jeg har mulighederne for at hjælpe.

Min vej ind i seksualitetens univers startede oprindelig med de unge piger, som tidligt i deres liv var blevet skadet i deres seksualitet. For dem var seksualiteten skræmmende og farlig, og jeg så, hvordan deres liv blev begrænset af at angsten for nærhed, berøring, intimitet og et ligeværdigt sexliv. At være skadet i seksualiteten greb ind i alle dele af deres liv og i yderste konsekvens også videre i deres børns liv. At skabe fred og måske endda glæde ved kroppen, intimiteten og seksualiteten igen, er et af de arbejdsområder, der interesserer mig mest.

Senere kom psykiatrien og fysiske handicaps til. Hvordan skal man klare et kæresteforhold med kravet om nærhed og berøring, når diagnosen siger autist, og berøring er skræmmende? Kan man have et aktivt sexliv, hvis kroppen ikke vil, som man vil, og der på den anden side af døren står hjælpere, som hører og ser alt? Hvordan kommer man videre efter alvorlig sygdom, både med parforholdet og seksualiteten?

For at finde svarene på dette uddannede jeg mig til seksualvejleder og sexolog.

Men der blev ved med at være døre, der kunne åbnes. For selvom det intime er vigtigt, så bunder rigtig mange problemer i både parforhold og i singleliv i manglende kommunikation, tidlige traumer, manglende forventningsafstemning, lav selvværd, tidligere erfaringer og meget, meget andet. Derfor byggede jeg videre på mine uddannelser med en uddannelse som parterapeut.

Hvis du tænker, at noget af dette vækker genklang hos dig, er du meget velkommen til at kontakte mig til en snak om, hvorvidt jeg kan hjælpe dig med din/jeres udfordring.

Med venlig hilsen

Mette

Kontakt

Skriv til mig via formularen

Lokation

Kontakt mig

Telefonnummer

Adresse

Lodsvejen 42

Mellerup

8930 Randers NØ